Yaz aylarının en iyi içeceği limonatadır..
işte tarifi
-İYİ LİMONATA NASIL YAPILIR?''
Denizer, 8 kişilik limonata tarifi ise şöyle yaptı:
''4 adet limon, her bardak için bir yemek kaşığı toz şeker, 2 litre ılık su ve süslemek için nane yaprakları gerekiyor.
Limon kabuklarını rendeleyin ve şekerle en az otuz dakika ovun. Limonların suyunu sıkın ve ovulmuş limon kabuklarını, üzerine ilave edin. Daha sonra 2 litre ılık suyu boşaltın ve şekerler eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Özellikle bir gece beklerse daha lezzetli olur.
Servis yapmadan önce de iyice karıştırın. Boş bir kaba süzün ve bardağa aktarın. Nane yaprakları ve varsa yeşil elma dilimleriyle süsledikten sonra servis edin.''
Comments :
Yorum Gönder