Sarı çay çay da yavaş yavaş Batılı ülkelerde tanınması kazanıyor nadir variety. Bu Çin, sadece burada uzun gelenekleri vardır üretilir. As the name öneriyor, sarı çay, hem olarak kullanılmayan çay yaprakları ve olarak, brewed çay bitmiş bir sarı, altın görünümü alır. Renk rağmen, yeşil çay gibi antioksidan içeriği var ancak bazı tarafından güçlü "otlu" tadı sevdirmemek yok.
İlk önce, bu çay her iki "sarı çay" adı verilir: İlk iki tipi vardır notu hangi görünümü sarı olan gerçek sarı çay, ve özellikle de yeşil çay ve otlu tadını çıkarmak için yapılmıştır. Bu kendi başına çay her bir variety ve sarı çay sıralama Bu site ile ilgili değildir.
Diğer "sarı çay" olduğu Çin İmparatoru için haraç her yıl köylüler tarafından ödenmiş olan farklı çay olduğunu. Sarı kraliyet rengi ve haraç olarak kraliyet vergi (form) halk "sarı çay" adı ödenen tüm çay, çünkü temelde kraliyet ailesinin mağazada doldurmak için gitti. Ancak, bu çay rengi sarı olmayan ve bizim için ilginç değil.
Sarı çay neredeyse tanımı ile, fermente veya için uzun yeşil çay daha oksitlenmek bir çay, ancak tamamen siyah veya oolong gibi oksitlenmek değil çay. Kurutma aşamasında ve daha yavaş olan nemli çay yaprakları doğal, hafif sarı renk vermek için kaldı.
Bu süreç olarak, sarı çay genellikle yeşil çay ile ilişkili, "otlu" aftertaste ve bitkisel kaybeder. Sağlık yararları olan yeşil çay genellikle sarı çay tercih tadını sevmiyorum Birçok çay içenlere, aynı, ama tadı subtler ve tatlı vardır.
Sarı çay bazen halk daha az yoğun bir lezzet bir yeşil çay gibi bilinen ve bazen yanlış yeşil çay fermente kapalı geçti ve sarı çay olarak satılır. Eğer çay gerçek sarı çay da yok fermantasyon, bir tat, bu genellikle bir durumda.
Çünkü doğru sarı çay yapma süreci sıkıcı ve zaman alan bu variety en az üretilmiş ve belki de çay bilinen en azından. Için çay çiftçi basit olarak daha pazarlanabilir algılanan yeşil çay yapmak çok daha kolay. Bu gibi (ya da) beyaz çay gibi prestijli pahalı değil, sarı çay bu gün çok nadir için, Çin bile bulunuyor.
Comments :
Yorum Gönder